Jadłospis od 06.12 do 13.12

Poniedziałek

Śniadanie

Bułka z masłem, miodem, płatki owsiane z mlekiem, herbata z mięty i lipy, 1, 7,11, jabłko

Obiad

I danie
         Zupa     koperkowa       z lanymi               kluseczkami, (mąka, jajka, włoszczyzna śmietana 12%) 1, 3, 7, 9

II danie
Klopsiki w sosie pomidorowym, ziemniak, surówka z białej kapusty, kompot z czarnej porzeczki, (łopatka  b/k,  jajka , bułka pszenna,  ) 1, 3,

Wtorek

Śniadanie

Chleb graham z masłem, pieczenią drobiową, ogórkiem kiszonym, kawa z mlekiem, herbata malinowa, 1, 7, 11, mandarynka

Obiad

I danie
         Zupa      pejzanka, (włoszczyzna, kapusta biała, koncentrat pomidorowy,) 9

II danie
Racuchy z jabłkami i bitą śmietaną, kompot z wiśni, (mąka, jajka, śmietana 12%, olej rzepakowy,) 1, 3, 7,

Środa

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, pomidorem szczypiorkiem, kakao, herbata z dzikiej róży, 1, 7, 11,   banan

Obiad

I danie
         Zupa    szczawiowa       z jajkiem, (włoszczyzna, śmietana 12%, jajka, )  3, 7, 9

II danie
Indyk w jarzynach z kaszą bulgur, kompot z czarnej porzeczki i jabłek, (włoszczyzna,) 9

Czwartek

Śniadanie

Chleb żytni  z masłem,         szynką, sałatą, rzodkiewkami, papryką, herbata z cytryną, 1, 7, 11, koktajl owocowy,

Obiad

I danie
        Zupa     fasolowa, (włoszczyzna, fasola drobna, ) 9

II danie
Makaron z serem, tarta marchew z jabłkiem i śmietaną, kompot ze śliwek, (twaróg, mąka, jajka,  śmietana 12% ) 1, 3, 7

Piątek

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewkami, kawa z mlekiem, herbata malinowa, 1, 7, 11 , czekolada mleczna

Obiad

I danie
         Zupa     pomidorowa    z makaronem, (włoszczyzna,maka , jajka, śmietana 12%, ) 1, 3, 7, 9

II danie
Filet rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchwi, kompot z czarnej porzeczki, ( filet z miruny, jajka, maka, olej rzepakowy, bułka tarta, włoszczyzna,) 1, 3,4,

Dopuszcza się zmiany w jadłospisie,  Na życzenie dziecka podawana jest woda mineralna niegazowana, Dzieci z  zaświadczeniem o alergii  wystawionym przez lekarza, otrzymują posiłki odpowiednie do swojej diety.

Jadłospis  sporządzono na podst. Zał. nr 2 ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA z dnia 26 lipca 2016 r w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach  

Alergeny w żywności
Dz. U Unii Europejskiej z dnia 22.11.20122 L3014/43- zał.II
1.GLUTEN,  2.SKORUPIAKI, 3.JAJA, 4.RYBY, 5.ORZESZKI ZIMNE, 6.SOJA, 7.MLEKO I JEGO PRZETWORY, 8.ORZECHY, 9.SELER, 10.GORCZYCA,MUSZTARDA, 11. ZIARNA SEZAMU, 12.DWUTLENEK SIARKI ,13. ŁUBIN, MIĘCZAKI,

Opłaty

Opłaty za świadczenia przedszkola reguluje:
UCHAŁA NR XLII/558/82 RADY MIEJSKIEJ W BRZEGU z dnia 20 kwietnia 2018r. w sprawie: opłat za świadczenie przedszkoli prowadzonych przez Gminę Brzeg,

Nr konta Rady Rodziców Przedszkola Publicznego Nr 4 w Brzegu:
17 8863 0009 2000 0023 2065 0001

Stawka za wyżywienie

5,20 zł

Rada rodziców

30 zł

Kwota Rady rodziców na drugie i każde następne dziecko wynosi 25zł

Ubezpieczenie

W roku szkolnym 2019/2020 dzieci z naszego przedszkola korzystają z ubezpieczenia w Nauczycielskiej Agencji Ubezpieczeniowej S.A

www.ubezpieczenia.nau.pl

Rada Rodziców

Agnieszka Czmielewska

Przewodnicząca

Agata Mianowany

Zastępca

Paulina Nieczaj

Zastępca

Elżbieta Kowalkowska

Skarbnik